Wolboerderij Blij Bezuiden

’t Zand 61
4576 CB Koewacht

Tel: 0114-361402 of 06-10328804
info@wolboerderij.nl
http://www.wolboerderij.nl

Een inspirerende plek tussen de schapen.
Wol, een vezel met toekomst!! De grootste reden om toe te leggen op de fokkerij en verdere verbetering van Dutch Merino. Het schaap met de fameuze 100% ‘kriebelvrije’ wol. Sinds 2004 zijn zij gevestigd in de Blij Bezuiden polder bij het plaatsje Axel (Zeeuws Vlaanderen).
Met oog voor milieu en dierenwelzijn houden zij hun dieren zo extensief mogelijk. Daarnaast willen ze hun dierhouderij transparant houden. Voor uw en hun gezondheid worden daarom al onze schapen jaarlijks geënt tegen q-koorts.

De superfijne vachten worden tot prachtige garens versponnen in Italië. Daarbij volgen ze iedere stap van het traject. Deze garens zijn te koop in de (web)winkel maar worden ook door een lokale weefster en breister verwerkt !! Zo gebruiken ze de prachtige merinovachten ook voor de “Dutch Merino” kledinglijn.
Daarnaast omvat het assortiment: uit eigen kudde, levende have, lamsvlees en lams- en schapenvellen.
Voor de aanverwante artikelen hebben ze een aantal vaste leveranciers Ashford Handicrafts voorziet de winkel van lontwol, spinnewielen, weefgetouwen en toebehoren. Tevens hebben zij weefgarens van Venne Colcotton vooral bekend om de prachtige biologische katoen, linnen en wol. De biologische merinowollen onderkleding, van het merk Ruskovilla is een mooie aanvulling en ook voor dekbedden en aanverwante artikelen van Texelwool kunt u terecht.
Al deze merken hebben 1 overeenkomst, ze zijn allen afkomstig van bedrijven met affiniteit voor het buitenleven waardoor ze goed bij de wolboerderij passen.

Fuse
© OP!Koewacht. Website door inomi.